Zeytinyağı Analizi
Zorunlu analizler:
Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen bir belge, zeytinyağlarının analizlerini düzenlemektedir: buraya tıklayın.
Bir zeytinyağı, EXTRA Sızma, Sızma veya Tüketim için uygun olmayan LAMPANTE (CEE'de tüketim için uygun olmayan) etiketlemesi için belirli fizikokimyasal parametreleri karşılamalıdır.
11 Temmuz 1991 tarihli 2568/91 sayılı düzenleme, Avrupa Toplulukları Resmi Gazetesi'nde yayımlanmış olup, uyulması gereken kriterleri belirlemektedir (aşağıdaki şemaya bakınız).
LAHN laboratuvarı, zeytinyağları üzerinde yaygın analizler sunmaktadır: asit indeksi, peroksit indeksi, UVK ölçümü (K270 – K232). "Lampante" olarak adlandırılan bir zeytinyağı, CEE'de tüketim için uygun değildir. Bu yağlar, yağ lambaları için kullanılmakta olup, bu nedenle "lampante" nitelendirmesi yapılmaktadır.
K232 VE K270 analizleri
Bu fizikokimyasal ölçümler, zeytinyağlarının iyi korunmasını gösterir.